BAIA MARE. Se taie brazii găuriți intenționat, de pe bd. Unirii

În a doua jumătate a lunii aprilie, mai mulți băimăreni au semnalat faptul că brazii plantați pe bd. Unirii, în apropiere de sensul giratoriu, au fost găuriți cu burghiul și injectați cu o substanță nocivă, pentru ca aceștia să se usuce. Din păcate, copacii nu au mai putut fi salvați și acum urmează să fie tăiați, pentru a nu deveni un pericol pentru trecători. Locatarii din zona respectivă cer autorităților să identifice făptașii și să planteze alți copaci.
”La data de 23 aprilie 2024, brazii de pe bulevardul Unirii, din fata blocului nr.7, au fost gauriti in mod deliberat si injectati cu o substanta nociva pentru a se usca, cu scopul evident al taierii lor in ultima instanta. La aceea vreme am sesizat Primaria Baia Mare si Greenpeace.
Intr-adevar o echipa din cadrul Primariei s-a deplasat la data de 24 aprilie 2024 si au incercat efectuarea unor actiuni de remediere. Contactati, cei de la Greenpeace ne-au comunicat ca in astfel de stituatii nu se mai poate face nimic.
Din pacate, asa cum era de asteptat, inevitabilul s-a produs si azi 04.07.2024 primii brazi au fost tăiați. Exista inregistrari video care atesta ca acesti arbori au fost distrusi in mod deliberat dorindu-se taierea lor, aparent in scopul eliberarii terenului. Mentionez ca exista martori, printre locatarii blocului, care au vazut momentul si persoanele care au actionat la gaurirea trunchiurilor si injectarea lor!
Consider ca Primaria Municipiului Baia Mare in colaborare cu Politia trebuie sa intreprinda o ancheta pentru identificarea faptasilor si solicit REPLANTAREA altor copaci in spatiu aferent!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare de o locatară din zonă.
Ana-Maria HOJDA
Credit foto: Bancoș Carmen/Facebook
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA