BAIA MARE. Terapie inovativă de recuperare neuromotorie

Asociația Esperando oragnizează un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități/ afecțiuni neuromotorii care pot beneficia de o terapie inovativă, denumită terapia Galileo.

”Specialiști din Germania prezintă, într-un eveniment unic în Baia Mare, o nouă tehnică de recuperare neuromotorie și antrenament fizic, terapia Galileo. Eveniment unic în Baia Mare organizat de Asociația Esperando, cu participarea specialiștilor din Germania, dedicat persoanelor cu dizabilități/ afecțiuni neuromotorii și terapeuților din România.

Specialiștii de la Centrul de Reabilitare Neurologică Dagmar Siebold din Berlin aduc informații valoroase despre terapia Galileo, beneficiile ei, programe de recuperare, exemple practice, totul pentru a obține rezultate excepționale.
Pentru persoanele cu dizabilități/ afecțiuni neuromotorii, care vor participa la eveniment, aceștia vor realiza, individual, evaluări și planuri de recuperare – personalizate. Pe când, terapeuții din România, care doresc să cunoască mai bine această terapie și cum o pot aplica în activitatea lor, vor avea parte de o prezentare a acesteia și posibilitatea de a învăța din exemple practice. La final, se vor acorda diplome de participare”, a precizat Lavinia Oșan, specialist PR.

Evenimentul va avea loc în 14 – 15 mai 2024, între orele 9:00 – 18:00, la Centrul de Zi de Recuperare Esperando, Colonia Topitorilor, nr. 14, Baia Mare. Locurile sunt limitate. Pentru a beneficia de experiența vastă a unor specialiști în terapia Galileo, care îi vor ghida către o cale mai ușoară de recuperare, persoanele cu dizabilități (copii și adulți) sunt invitate să își facă o programare până în data de 30.04.2024, mai precizează organizatorii.
Cei care se înscriu, plătind un avans de 50% din valoarea intervenției, trebuie să trimită vârsta și diagnosticul persoanei căreia i se va realiza planul de recuperare, până în 30.04.2024. Costul intervenției pentru persoanele cu dizabilități – 130 euro/ persoană. Taxa de participare pentru terapeuți: 50 euro

Pentru programări: 0745 614431; 0752 155755;  office@esperando.ro. Această terapie contribuie la recuperarea accelerată a pacienților prin îmbunătațirea coordonării musculare, care nu poate fi realizată prin cele mai multe metode tradiționale de antrenament, într-un interval de timp similar. Vine cu rezultate mai eficiente, într-un timp mult mai scurt, comparativ cu ședințele de recuperare clasice.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA