BAIA MARE. Un singur bulevard, două accidente cu pietoni într-o zi

O singură zi, un singur bulevard, două accidente rutiere în care au fost implicați pietoni. Polițiștii rutieri băimăreni au fost sesizați recent despre producerea a două evenimente rutiere în care au fost implicați pietoni, pe bulevardul Regele Ferdinand.

Cercetările efectuate la fața locului au stabilit că doi șoferi în vârstă de 51 și 74 de ani din Baia Mare, respectiv Satulung, aflați la volanul unor autoturisme, având direcții de deplasare unul spre strada Pășunii, iar celălalt înspre strada Motorului, au surprins și accidentat doi pietoni de 12 și 39 de ani din Baia Mare.

„În urma impactului a rezultat rănirea celor doi pietoni, care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero. În cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, precizează IPJ Maramureș.

Pentru a nu avea probleme cu legea, polițiștii recomandă șoferilor să reducă viteza în zona trecerilor pentru pietoni, să acorde întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo pentru a putea opri în siguranță, să păstreze o distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața acestora și, în mod obligatoriu, să nu folosească telefonul mobil în timp ce se află în trafic, la volan.

La rândul lor, pietonii sunt sfătuiți de polițiștii rutieri să traverseze drumurile publice doar prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, pe culoarea verde a semaforului sau la semnalul agentului de circulație, dacă este cazul.

Marcel ȘERBANA

dh
dh