BAIA MARE. UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență a intrat în reabilitare

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a intrat în reabilitare. Aici erau necesare o serie de lucrări, mai ales după ce, în anii trecuți, au fost semnalate diverse probleme. Pe lângă renovare însă, va avea loc și o recompartimentare, fiind creat un culoar de legătură între camera de urgențe minore și cea de urgențe majore, care în momentul de față nu există.
”Lucrările de modernizare a Unității de Primire Urgențe – UPU – au început încă de săptămâna trecută, din 16 octombrie. Acestea se realizează etapizat, pe fiecare zonă a UPU, astfel încât activitatea acestei secții importante, care deservește peste 300 de pacienți în 24 de ore, să se desfășoare în continuare în parametrii normali.
În prezent, se lucrează în zona de vestiare, a cabinetelor de stomatologie, ginecologie din secția UPU, iar un element important în acest proiect este realizarea unei conexiuni între Camera de urgențe minore și Camera de urgențe majore, care în prezent nu există, pentru eficientizarea întregului flux de activitate al Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean.
Proiectul de reabilitare prevede modernizarea completă a secției UPU, prin extinderea instalațiilor de climatizare, recompartimentare și amenajarea spațiilor, astfel încât să creăm condiții cât mai bune pentru pacienți și să eficientizăm cât mai mult fluxul de activitate al Unității de Primire Urgențe. Valoarea proiectului este de 3,8 milioane de lei, iar finanțarea am asigurat-o din bugetul județului Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA