BORȘA SĂLBATICĂ. Lemn fără acte și șofer fără permis, depistat în trafic

Un tânăr din Borșa a fost prins de polițiști în timp ce transporta lemne cu autoutilitară, fără a avea asupra sa actele necesare. Mai mult decât atât, în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că șoferul nu deținea permis de conducere.

”Aseară, 15 februarie, la ora 20.45, în timp ce polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Pârâul Morii, din oraș. Aceasta nu avea montate plăcuțe cu numere, iar la volan se afla un tânăr de 21 de ani, din Borșa. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoutilitara nu este înmatriculată.
De asemenea, în autoutilitară a fost identificat material lemnos, de esență rășinoase, specia molid, pentru care conducătorul auto nu deținea documentele necesare. La fața locului s-a deplasat un specialist silvic care a efectuat cubajul materialului lemnos, rezultând cantitatea de 9,066 mc, cantitate ce a fost confiscată și depozitată la Ocolul Silvic Alpina Borșa.
În cauză, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei și polițiștii au întocmit dosar penal pe numele său pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, precizează oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA