BUDEȘTI. Ce ce întâmplă cu bărbatul împușcat în picior, după ce a amenințat polițiștii cu o sabie

Bărbatul care în urmă cu aproximativ o săptămână a amenințat polițiștii cu o sabie, oamenii legii fiind nevoiți să facă uz de armă, a fost reținut pentru 24 de ore. Incidentul s-a petrecut în data de 20 martie, când bărbatul de 55 de ani a rănit o persoană, iar apoi, la somațiile polițiștilor, nu s-a potolit. Chiar și după ce oamenii în uniformă l-au somat de mai multe ori, trăgând cu arma din dotare în plan vertical, bărbatul nu a lăsat sabia din mână. În cele din urmă, unul dintre polițiști l-a împușcat în picior, pentru a dezamorsa conflictul.
”În baza activităților de cercetare penală desfășurate de polițiștii din Sighetu Marmației, prin ordonanță, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 55 de ani din Budești.
Acesta a fost implicat în evenimentul de la data de 20 martie a.c., produs în localitatea Budești, unde polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au efectuat uz de armă. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș”, arată IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA