CĂLINEȘTI. Și-a bătut nevasta până era s-o bage în spital

Polițiștii din Ocna Șugatag au intervenit recent la două cazuri de violență în familie. Unul dintre ele s-a petrecut în localitatea Budești, iar al doilea în Călinești. În ambele situații, două femei au fost agresate fizic de către soț, însă în al doilea caz, femeia bătută a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar polițiștii au chemat ambulanța la fața locului.
”Polițiștii emit ordine de protecție provizorii când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane este pusă în pericol, printr-un act de violență domestică. Un număr mai mare de infracțiuni din sfera celor de violență domestică arată amploarea fenomenului și necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui. Totodată, indică faptul că victimele violenței domestice sesizează din ce în ce mai mult poliția. Zilnic polițiștii maramureșeni sunt solicitați să intervină la cazuri de violență în familie.
În data de 1 iulie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag au intervenit, ca urmare a unor sesizări prin SNUAU 112, la două cazuri de violență în familie. Polițiștii s-au deplasat în localitatea Budești, unde o femeie ar fi fost agresată fizic de către soț. Victima a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
O altă femeie ar fi fost agresată fizic de către soț, în localitatea Călineşti. Polițiștii au stabilit faptul că există risc iminent, fiind întocmit  ordin de protecție împotriva bărbatului în cauză. Totodată, la faţa locului a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri medicale victimei. Bărbatul a fost condus la spital în vederea efectuării unei investigații medicale de specialitate.
În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie și sub coordonarea procurorului continuă cercetările în vederea documentării activității infracționale și luarea măsurilor legale”, arată IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA