CÂND FACI O FAPTĂ BUNĂ. Bărbat, furat de două femei, după ce le-a ajutat

Un bărbat din Satu Nou de Sus s-a trezit cu două femei la el în casă. După ce le-a dat alimente și niște bani, a constatat că-i lipsește suma de 1.200 lei din domiciliu.

A alertat poliția și a fugit după femei, pentru a-și recupera banii. În cele din urmă, polițiștii au găsit banii în apropierea locuinței, iar bancnotele erau înfășurate într-o năframă.

”Polițiștii din Baia Sprie au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din Satu Nou de Sus, despre faptul că două persoane au sustras o sumă de bani din locuința sa.
La fața locului, polițiștii au identificat victima și au stabilit faptul că în aceeași zi, în jurul orei 10.30, în timp ce bărbatul se afla la domiciliu, la un moment dat a observat că o femeie a pătruns în camera sa. Aceasta era însoțită de o altă femeie, cărora, după discuțiile purtate, bărbatul le-a oferit alimente și suma bani, iar apoi acestea au părăsit imobilul.
Ulterior, apelantul a verificat locul unde își ținea banii și a constatat că cele două persoane au sustras suma de 1.200 lei, astfel că a procedat la căutarea celor două persoane pe care le-a identificat la mică distanță de imobilul de domiciliu.
Cele două persoane bănuite de comiterea furtului au fost identificate la fața locului ca fiind o femeie, de 45 de ani din Baia Mare și o tânără, de 20 de ani din județul Sălaj, acestea relatând că nu au sustras bani din locuința apelantului.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, suma de 1.200 lei a fost găsită în apropierea locuinței persoanei vătămate, disimulată într-o năframă aflată în iarba de pe marginea străzii. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate”, anunță IPJ Maramureș.

Femeile au fost conduse la sediul Poliției Baia Sprie, în vederea continuării cercetărilor, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a celor două femei sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Acestea au fost depuse la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.

Marcel ȘERBAN

dh
dh