CANICULĂ. Vom avea nopți tropicale în Maramureș

Autoritățile au emis avertizări de cod galben de căldură atât pentru astăzi cât și pentru ziua de mâine. Maramureșenii se vor confrunta cu un disconfort termic ridicat, iar temperaturile maxime pot ajunge și la 37 de grade. Nici spre seară nu vom avea parte de o răcorire adevărată.  Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Mâine, temperaturile vor fi și mai ridicate, iar în unele județe din țară va fi cod portocaliu de căldură. Din fericire, județul nostru nu se numără printre ele.

”Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, precizează autoritățile.

Atenție pentru cei care vor avea deplasări spre sudul sau vestul țării, deoarece aici mâine, avem mai multe județe sub cod portocaliu, mai exact în: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA