CIFRE ȘOC. 7.000 de persoane locuiesc în pungile de sărăcie ale Băii Mari

Președintele administrației județene a prezentat o situați îngrijorătoare în ceea ce privește pungile de sărăcie din Baia Mare. Comunitățile marginalizate au ”înflorit” în municipiul reședință de județ, iar problema este departe de a fi rezolvată. În această perioadă și băimărenii au sesizat faptul că sunt tot mai des opriți sau chiar agresați de cerșetori, mai ales în zona supermarket-urilor. De altfel, cifrele oferite de acesta, vizavi de oamenii care locuiesc în aceste comunități sunt mai mult decât îngrijorătoare.
”Dacă exista doar Craica la început, azi problema s-a extins în tot orașul! Avem comunități marginalizate și la Cuprom, Pirită, Ferneziu, Valea Borcutului și zona Gării. De la câteva sute de persoane s-a ajuns la 7.000, în câțiva ani. Unde ajungem peste alți câțiva ani?! Ați văzut ce a însemnat marea „mutare” de pe Craica de acum câțiva ani: problema există în continuare, ba chiar s-a extins, dar s-a mai creat o comunitate marginalizată la Cuprom! Dacă nu rezolvăm această problemă corect, cât mai repede, în câțiva ani situația va scăpa total de sub control!”, a precizat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
O soluție, cu toate că este nepopulară, ar fi construirea unui cartier social, din fonduri europene, pentru a nu pune presiune pe bugetul și așa foarte sărac, al Băii Mari.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA