CJ MARAMUREȘ. Campanie antidrog în 30 de școli din județ

Prevenția este cel mai important factor atunci când vorbim despre combaterea consumului de droguri și, în acest sens, realizăm în parteneriat cu Asociația Artspot o campanie de prevenție și conștientizare a efectelor negative pe care îl are consumul de substanțe psihoactive.

„Prin această campanie, artiștii Teatrului Municipal Baia Mare vor susține, în perioada octombrie – decembrie 2023, spectacole de teatru la nivelul întregului județ. De asemenea, echipei de artiști maramureșeni i se va alătura și un fost consumator de substanțe psihoactive, care va vorbi despre experiența sa și despre cum l-a afectat consumul de droguri, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere social.

Campania se va desfășura în prima etapă în 30 de unități de învățământ din Maramureș. Publicul țintă al proiectului e reprezentat de persoanele cu vârsta cuprinsă între 15-34 ani, această categorie fiind identificată de Agenția Națională Antidrog ca fiind categoria de vârstă cu risc ridicat de consum.

Prin acest proiect vrem să tragem un semnal de alarmă în rândul tinerilor maramureșeni, cu privire la efectele negative pe care îl are consumul de droguri. Doar prin educație și consiliere putem să reducem numărul de noi consumatori și, totodată, să combatem acest fenomen care, din păcate, a luat amploare la nivel național”, a precizat Ionel Bogdan.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA