COD GALBEN. Avertizare de ploi torențiale și posibile inundații în Maramureș

Maramureșul intră sub o avertizare de cod galben din această seară, începând cu ora 21.00, care va dura până mâine, la ora 23.00.


”În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Notă: În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte”, au precizat oficialii CJSU Maramureș.

Pericol de inundații pe trei râuri din județ

De asemenea, de la ora 13.00 intră în vigoare și o avertizare hidrologică, când pot să apară scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție. Avertizarea este valabilă până mâine, la ora 24.00 și se referă la râurile din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA