CONFERINȚĂ DE PRESĂ. Nereguli grave în cadrul Clubului Minaur

Astăzi, primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, a organizat o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte legate de situația actuală a orașului. Una dintre temele principale ale conferinței a fost legată de Clubul Minaur Baia Mare, unde au fost descoperite numeroase nereguli în urma unui audit recent efectuat.

După semnarea auditului, acesta va fi făcut public și transmis tuturor consilierilor locali, pentru o transparență maximă în privința constatărilor făcute.

În declarațiile sale, Doru Dăncuș a adus în discuție probleme grave în ceea ce privește managementul clubului sportiv.

”S-au produs foarte multe derapaje și s-au încălcat foarte multe legi. Avem team manager, director executiv și personal contractual în cadrul clubului care, în opinia mea, nu și-au făcut datoria”, a subliniat primarul interimar.

Una dintre principalele preocupări ale edilului a fost orientată către finanțarea clubului. Dăncuș a criticat pasivitatea conducerii în atragerea de sponsori și acționari, subliniind că un brand precum Minaur ar fi trebuit să fie capabil să atragă susținere financiară pentru desfășurarea activităților sportive în cele mai bune condiții.

”Nu îmi doresc dispariția clubului Minaur, ba din contră, noi trebuie să consolidăm acest club, să mergem pe o consultare piramidală și să înțelegem că municipiul Baia Mare nu poate susține un club cu un buget de 40 de milioane pentru performanță. Am analizat situația și, spre exemplu, la Bistrița, bugetul a fost de doar 2 milioane de lei”, a adăugat primarul interimar.

În ceea ce privește secția de fotbal, Doru Dăncuș a făcut referire la decizia de a oferi șansa unui tânăr de perspectivă de a prelua managementul, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare și accederea în play-off în anul următor, pentru a spera la o promovare.

”Am făcut o analiză comparativă și unii trebuie să plece, să facă un pas în lateral. S-au făcut niște transferuri păguboase, iar plata unor sume exorbitante pentru sportivi care stau pe bancă este absolut inimaginabilă”, a conchis primarul interimar al Baia Mare.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica