CONTROALE BENZINĂRII ȘI STAȚII GPL. Primele amenzi aplicate în Maramureș

De când cu tragedia de la Crevedia, la nivel național au fost dispuse controale la tot ce înseamnă stații GPL, respectiv benzinării. Și deja au apărut primele probleme, fiind aplicate și primele amenzi. Prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder, a vorbit despre aceste controale și sancțiunile aplicate.

„Acum au fost controlați de la instituții publice și operatori economici – 56, au fost constatate 30 de nereguli și deficiențe, fiind dispuse 27 de măsuri și au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicate ar fi undeva la 167.000 lei. Cele mai mari amenzi le-a dat Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, ANAF-ul și Inspectoratul Teritorial de Muncă județean.

Cea mai gravă dintre problemele identificate a fost constatarea celor de la Garda de Mediu privind lipsa autorizației emise de Agenția de Protecție a Mediului, fapt pentru care a fost aplicată la un agent economic din Baia Mare o amendă de 60.000 lei. Fiecare instituție a verificat ce este de verificat pe segmentul său. Agenții economici verificați sunt de pe raza județului Maramureș. În Baia Mare nu au fost probleme grave, cea mai gravă problemă aici fiind acea lipsă a autorizației de la APM Maramureș. Aceste controale se derulează până la finele lunii noiembrie. Sunt verificate benzinăriile și unitățile care livrează gaze lichefiate GPL”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA