CONTROALE. Ce probleme s-au găsit la bisericile din județ

După nefericitul incident din Borșa, unde o biserică de lemn a ars complet, inspectorii ISU Maramureș au efectuat noi controale la lăcașele de cult din județ. Din păcate, în continuare s-au constatat abateri care pot duce la izbucnirea unui incendiu.

Astfel, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș a efectuat, în intervalul 28 aprilie – 4 mai 2023, 15 controale la unități de cult și unități de producție și depozitare.

”Printre neregulile cel mai des întâlnite în timpul acestor controale, pe linia respectării normelor legale referitoare la apărarea împotriva incendiilor, au fost cele legate de blocarea căilor de evacuare, de neefectuarea mentenanței la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, neafișarea planurilor de evacuare a persoanelor, respectiv de exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice.
Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecției a aplicat 84 de sancțiuni, din care 74 de avertismente și 10 amenzi în cuantum de 59.000 de lei”, au precizat oficialii instituției.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA