Controale în Maramureș ale polițiștilor de la Imigrări. Spații de cazare verificate

Poliţiştii de imigrări din Maramureş, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş şi cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare – Biroul Ordine Publică au desfăşurat ieri, 18 octombrie, o acţiune, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate.

„În cadrul acţiunii au fost verificate trei spaţii de cazare aparţinând unei societăţi comerciale, fiind identificați şi verificați 64 de străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, din Sri Lanka şi India. Ca urmare a verificărilor efectuate nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei în domeniu. Toate persoanele au intrat legal în România şi au drept de şedere pe teritoriul ţării noastre.

Atât reprezentanţilor societăţilor comerciale cât şi străinilor le-au fost reamintite prevederile O.G. nr. 25/ 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare”, arată Inspectoratul de Imigrări Maramureș.

Marcel ȘERBAN

dh
dh