Controale în trenuri, stații de cale ferată și aeroporturi

Polițiștii de la Transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat zilele trecute pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi. În plus, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

„Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și contrabandei cu tutun.

Astfel, au fost legitimate 3.410 persoane, controlate 349 de autovehicule și efectuate patrule în 745 de stații și triaje și 852 de trenuri de călători. Au fost depistate 22 de persoane care apelau la mila publicului, 8 minori lipsiți de supraveghere, verificate 46 de obiective de pază și 27 de permise de pescuit”, au anunțat polițiștii. Au fost aplicate 316 sancțiuni contravenționale, în valoare de 87.035 de lei.

Marcel ȘERBAN

dh
dh