CONTROL ÎN TRAFIC. Țigări depistate ascunse în mașina unui maramureșean la Oncești

Unii maramureșeni duc o viață bună datorită traficului cu țigări de contrabandă. Se fac bani frumoși din această afacere ilegală, însă faptul că ai putea avea probleme cu legea nu descurajează pe nimeni. În 18 martie, în urma declanșării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, un echipaj de la Compartimentul Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a oprit pentru control în Oncești un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

„La volanul mașinii se afla un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul pe raza județului Maramureș. În urma unui control efectuat asupra autoturismului, într-un loc special amenajat, în portbagajul autoturismului, au fost descoperite mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări împreună cu persoana în cauză, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii pachetelor, s-a stabilit că este vorba de 581 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 6.700 de lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA