COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare: ”Un program de internship la nivel local ar putea apropia tinerii studenți ai universităților din oraș de administrația locală”

Investițiile unei primării în comunitate sunt garantul progresului aducând beneficii atât pentru cetățeni, cât și pentru administrație, susține Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului Baia Mare. În acest context, educația ar trebui să fie prioritară, de aceea Baia Mare are nevoie de programe de educație inovative, care să contribuie la creșterea coeziunii sociale, la reducerea inegalităților și la stimularea tinerilor.

La capitolul Investiții în comunitate, programul de guvernare pentru municipiul Baia Mare al Alianței pentru Unirea Românilor pune educația pe primul loc. Educația este esențială pentru dezvoltarea unei comunități, iar în municipiul Baia Mare accentul trebuie pus obligatoriu pe îmbunătățirea infrastructurii școlare și dotarea cu echipamente moderne care să țină pasul cu tehnologia, se arată în programul electoral.

”Centrele tehnologice dedicate învățământului profesional și dual pot reconfigura piața de muncă locală, oferind specialiști în domenii lacunare și diversificând paleta locurilor de muncă astfel încât comunitatea să aibă la îndemână oportunități în varii direcții. Tot în ceea ce privește educația, rețeaua sălilor de sport trebuie reanalizată astfel încât să fie redată posibilitatea de mișcare și antrenament tuturor elevilor de pe raza municipiului. Conform legii, administrația locală trebuie să se preocupe și ca terenurile de sport aferente unităților de învățământ să fie deschise elevilor, respectându-se un interval decent de folosire”, subliniază Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

De asemenea, Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare, spune că se impune ca elevii defavorizați să fie monitorizați și, în parteneriat cu membrii Consiliului Local, să fie creionate programe de sprijin care să asigure acces egal la educație.

”Un program de internship la nivel local, care să includă copii și tinerii studenți ai universităților din oraș, ar putea apropia aceste categorii de vârstă de administrația locală și ar crea o punte între generații astfel încât managementul local să devină atractiv”, mai adaugă Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

Maria Stoica
Maria Stoica