COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului Baia Mare: ”Oamenii din Firiza nu au fost luați în serios de zeci de ani. E trist să constatăm astfel de situații”  

Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului Baia Mare, alături de o parte din echipa sa de consilieri, a luat la pas cartierele din oraș pentru a discuta cu băimărenii și a identifica problemele cu care se confruntă. În Firiza, poate cea mai ignorată zonă a municipiului în ultimii zeci de ani, candidații AUR pentru Primăria Municipiului Baia Mare au găsit multe nemulțumiri, un cartier în care oameni cu statut de ”băimăreni” trăiesc într-un loc ignorat, cu multe nevoi, inacceptabile pentru 2024.

  • Firizenii, la prea mare distanță de autoritățile locale. Costel Pîrvănoiu: Am propus ca, în Firiza, să se facă un birou al Primăriei Baia Mare

„Oamenii din Firiza ne-au așteptat cu sufletul la gură, pe mine și pe consilierii mei de la AUR. Cu toții își doresc o schimbare majoră pentru că sunt foarte nemulțumiți de tot ceea ce se întâmplă în cartierul Firiza, începând de la cele mai elementare nevoi. Am stat acolo câteva ore și am găsit o sumedenie de probleme”, a punctat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului Baia Mare.

Una dintre dificultățile cu care firizenii se confruntă e distanța față de autoritățile locale, un impediment care, de-a lungul anilor, a creat o prăpastie serioasă între oameni și administrație.

”Am discutat o multitudine de chestiuni, dar oamenii din Firiza nu au fost luați în serios de zeci de ani. E trist să constatăm astfel de situații. Sunt concetățenii noștri și neapărat trebuie să găsim rezolvări. Am propus ceva și oamenii s-au arătat încântați, în special cei în vârstă, greu deplasabili până în centrul orașului. Am propus, așadar, ca în Firiza să se facă un birou al Primăriei Municipiului Baia Mare, unde angajați să fie detașați. Practic, în loc să vină sute de oameni în Baia Mare care să plătească taxe și impozite, cu un astfel de birou locuitorii Firizei pot fi în permanentă legătură cu administrația publică locală”, a adăugat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

  • O problemă gravă depistată la întâlnirea cu localnicii. Costel Pîrvănoiu: ”Voi lua atitudine”

Câștigând încrederea firizenilor, Costel Pîrvănoiu și echipa sa de consilieri au fost duși să vadă probleme concrete. Una dintre ele este cea cauzată de o fosă septică așezată în capătul barajului.

”Se pare că această chestiune trenează de multă vreme în zonă, iar oamenii au fost ignorați. Este absolut groaznic ceea ce am văzut acolo. Poate că se iau măsurători, poate se verifică calitatea apei, nu doresc să înspăimânt pe nimeni, dar o astfel de situație, în care conținut al unei fose septice să se deverse în apa barajului trebuie să înceteze. Autoritățile trebuie să ia măsurile necesare pentru a rezolva problemele băimărenilor”, a subliniat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului Baia Mare.

Potrivit firizenilor care locuiesc în zonă, țeava care vine din canalizări este mult prea mare față de cea care pleacă prin pompe, iar atunci când plouă surplusul este deversat.
”Dacă este o problemă tehnică, trebuie verificat. Sper, totuși, să nu fie făcută cu bună știință, adică pentru a nu bloca conducta principală. Mă bucur, totuși, că oamenii au avut încredere să îmi arate acest lucru. Și cer autorităților să verifice acea fosă septică. Vreau să îi asigur pe toți băimărenii care apelează la mine că voi lua atitudine pentru ei și pentru problemele lor”, a conchis Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

Maria Stoica
Maria Stoica