Costel Pîrvănoiu: Indiferent unde ne aflăm noi, românii, să nu uităm că suntem frați și, împreună, suntem puternici și de neclintit! La mulți ani, dragi români!

„Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru și să ne permită a da țării organizarea ce o aștepta de atât de mult timp” spunea domnitorul vizionar Alexandru Ioan Cuza în urmă cu 164 de ani punând bazele Statului român modern prin Unirea de la 24 ianuarie 1859.
Un moment nu doar emblematic și strălucit pentru istoria românilor, ci și un punct de plecare efervescent pentru adaptarea societății de atunci la realitățile prezentului. Mica Unire a fost, totodată, un impuls pentru generarea unui țel evident și valoros pentru români: întregirea tuturor statelor române.
Domnia onestă a lui Alexandru Ioan Cuza rămâne reper redutabil atât în privința gestiunii unei administrații, cât și în cea a reformelor, respectiv rezultatelor temeinice înregistrate în societatea vremurilor de atunci. Idei și fapte ce au schimbat fața și viitorul României din punct de vedere administrativ, juridic, educațional, economic.
Prin voință și implicare, cu oameni dedicați, acești ani memorabili au dezlănțuit o evoluție fără precedent pentru societatea românească. O moștenire ce ar trebui să ne ghideze și în ziua de astăzi valorile și convingerile.
Mândri de astfel de înaintași, să le cinstim memoria și să mulțumim lui Dumnezeu pentru privilegiul de a trăi împreună, în pace. Indiferent unde ne aflăm noi, românii, să nu uităm că suntem frați și, împreună, suntem puternici și de neclintit! La mulți ani, dragi români!

Costel PÎRVĂNOIU,
secretar executiv interimar PSD Baia Mare

Ştirile de ultimă oră, disponibile pe email

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi stiri pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *