CRUZIME. Câine, desfigurat și lăsat să moară, de doi tineri

Un caz incredibil de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor s-a înregistrat în județul Călărași. Doi tineri au bătut cu bestialitate un câine, iar apoi l-au lăsat să moară, abandonându-l pe un teren din afara localității Gălbinași. Din fericire, patrupedul a fost descoperit la timp de angajații Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Călărași, care au reușit să-l ducă la veterinar și să-i salveze viața. Acum, starea câinelui este stabilă. Vinovații au fost și ei prinși și acum vor plăti pentru fapta lor.
”În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele sălbatice. Se pare, însă, că în România „educată” o parte a societății involuează, iar comportamentele umane au ajuns să reprezinte reale pericole tocmai pentru animale.
Un astfel de exemplu a fost documentat și cercetat de către colegii noștri din cadrul IPJ Călărași, care au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în localitatea Gălbinași, a observat pe stradă un câine periculos, nesupravegheat. La acest apel au intervenit polițiștii Secției de Politie Rurală Gălbinași, cât și cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Călărași împreună cu un medic veterinar, stabilind că un câine din rasa American Staffordshire Terrier a fost lovit de nenumărate ori de către 2 tineri cu diferite obiecte contondente, fiindu-i provocate leziuni grave la nivelul capului și membrelor, după care a fost abandonat pe un câmp din extravilanul localității.
Pentru că animalul a fost găsit în stare de șoc traumatic, iar leziunile suferite i-au pus viața în pericol, colegii noștri au dispus plasarea de urgență a patrupedului într-un adăpost în vederea asigurării asistenței medicale de urgență, apelând totodată la o asociație pentru protecția animalelor pentru a-l prelua în cadrul unei clinici veterinare din București, astfel încât să beneficieze de investigații și tratamente medicale de specialitate. Datorită eforturilor depuse de personalul medical, la acest moment starea câinelui este stabilă urmând să fie supus unor intervenții chirurgicale.
Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor, iar la acest moment fiecare dintre ei a înțeles rostul comenzii „ȘEZI!” pentru 24 de ore în Centrul de Retinere si Arestare Preventivă al IPJ Călărași.
Doar datorită profesionalismului și operativității cu care au actionat polițiștii, aceste acte de sadism nu au rămas nepedepsite, iar viața unei ființe fără vină a fost salvată prin efortul conjugat al colegilor nostri și al asociației pentru protecția animalelor implicate. Felicitări, tuturor!”, transmite Sindicatul Europol.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA