DARIUS POP, candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș: ”Din 9 iunie trebuie să începem reconstrucția României”

Deputatul Darius Pop, candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, atrage atenția asupra discrepanțelor majore între salariile din România, toate impozitate cu aceleași procente.

”În ciuda minciunilor bine plătite din bani publici, adică din banii noștri, de către PSD și PNL, prin care suntem bombardați, zilnic, cu informații despre cât de bine o ducem, noi, românii, desigur, fără nicio legătură cu realitatea cotidiană, cei mai mulţi dintre angajaţii de la noi sunt plătiţi cu salarii foarte mici, existând discrepanţe majore între cele mai mici şi cele mai mari salarii, cu toate fiind impozitate cu aceleaşi procente. Aproape 15% dintre salariaţii cu contracte de muncă pentru normă întreagă au salarii brute la nivelul salariului minim brut pe ţară, iar media celor mai mici 40% din salariile din România, pentru normă întreagă, a fost, în luna februarie a acestui an, de 3.362 lei, cu doar 62 de lei peste salariul minim! La antipod, pentru cele mai mari 10% din salarii, salariul mediu brut era în luna februarie de 37.375 lei, adică de zece ori mai mare decât salariul minim pe economie”, punctează Darius Pop, candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Acesta subliniază că raportul dintre salariul minim brut pe ţară şi câştigul salarial mediu brut a fost, în luna februarie 2024, de 41,3%, în timp ce, în luna octombrie 2023, când a fost adoptată actuala valoare a salariului minim brut, raportul era de 43,9%.

”Consider că aceste inegalităţi salariale ar trebui atenuate printr-o politică fiscală realistă, în favoarea oamenilor care încă vor să muncească și să trăiască în România! În 9 iunie avem datoria morală să scăpăm de toți acești incompetenți care confundă actul de guvernare cu propriile afaceri! Din 9 iunie trebuie să începem reconstrucția României”, declară Darius Pop, candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Comandat de AUR Maramureș, cod mandatar financiar: 21240330

Maria Stoica
Maria Stoica