De ce un individ ca Andrew Tate a devenit sursă de inspirație pentru adolescenții români

Fundația World Vision România explică cum reușește un personaj controversat de pe internet să devină sursă de inspirație pentru adolescenții care ajung să-și ia informațiile de la un necunoscut cu milioane de urmăritori în online.

Fundația World Vision este o organizație non-guvernamentală globală prezentă în aproape 100 de țări la nivel mondial, care își dedică activitatea bunăstării copilului.

„Andrew Tate a câștigat admirația multor adolescenți în social media, prin video-uri în care incita la violență sexuală asupra femeilor. Deși platformele i-au blocat conturile, video-urile lui încă circulă pe internet, cu un impact negativ asupra tinerilor. Vedem că 1 din 3 adolescenți nu ar avea deloc sau ar avea doar în mică măsură încredere să vorbească cu părinții dacă ar trece printr-un abuz sexual. Le e frică și le e rușine.

În același timp, tinerii nu recunosc întotdeauna abuzul. 1 din 10 liceeni consideră că insistența unul partener de a întreține relații sexuale, chiar dacă celălalt nu vrea sau are îndoieli, nu este deloc sau este într-o mica măsură abuz sexual. Modele precum Andrew Tate sunt cu adevărat nocive pentru dezvoltarea lor

Copiii noștri au nevoie de exemple pozitive. Facem apel către profesori, părinți, consilieri școlari să discute cu tinerii. Să formeze acea celulă de siguranță în jurul lor.

În același timp, e important ca aceste derapaje grave să fie semnalate. Dacă vezi un video în care se instigă la violență, raportează-l. Dacă vezi pe stradă o agresiune, raporteaz-o. Dacă treci printr-un abuz, raportează-l!”, spun reprezentanții fundației World Vision România.

cm
cm