DEPUTATUL BRIAN CRISTIAN: Expoziție de la Bastionul Măcelarilor transpune într-o manieră interactivă istoria vie a muzeelor băimărene

Deputatul Brian Cristian a participat ieri la vernisajul expoziției aniversare ”Muzeul orășenesc Baia Mare. 120 de ani de cultură și educație”, găzduită de Bastionul Măcelarilor. Cu acest prilej, a declarat:

“Un bilet unic – valabil în toate instituțiile muzeale sau obiective turistice din Baia Mare, indiferent de apartenența lor instituțională – este mai mult decât necesar pentru a crește apetitul vizitatorilor și al turiștilor. Mă bucur că sugestia mea a fost bine primită, iar oamenii de cultură din oraș au rezonat cu acest concept.

Este o idee extrem de bună, dezvoltată în cadrul grupurilor de lucru pe care le-am coordonat în demersul conceperii programului meu de guvernare pentru municipiul Baia Mare și pe care am expus-o astăzi, când am avut ocazia să admir piese din colecțiile vechi și momente imortalizate din istoria celor 120 de ani a muzeelor băimărene. Toate acestea sunt cuprinse în expoziția aniversară ”Muzeul orășenesc Baia Mare. 120 de ani de cultură și educație”, găzduită de Bastionul Măcelarilor.

Am răsfoit cu acest prilej și publicația culturală proaspăt lansată, bilingvă, în română și maghiară, intitulată „Plimbare prin muzeu, 19 iunie 1904. Ghidul Colecțiilor Muzeului Orășenesc Baia Mare”. O lucrare ce cuprinde atât informații detaliate, cât și o perspectivă asupra felului în care s-au păstrat și promovat valorile culturale băimărene. Astfel de proiecte ar trebui finanțate, însă, mai des. Ar fi ideal ca muzeele să aibă la dispoziție resurse specifice în acest sens, prevăzute în bugetele proprii. În prezent, procedura este anevoioasă și presupune atragerea unui sprijin financiar extern prin proiecte conexe.

Vă invit, așadar, să vizitați această expoziție de la Bastionul Măcelarilor! Transpune într-o manieră interactivă istoria vie a muzeelor băimărene. Fiecare exponat își spune povestea unică, povestea trecutului orașului în care trăim, oferind o lecție valoroasă despre însemnătatea conservării patrimoniului cultural”, a afirmat Brian Cristian.

 

GlasulMM
GlasulMM