DEPUTATUL USR BRIAN CRISTIAN îi cere premierului lămuriri despre datoriile Agenției Naționale pentru Sport către casele de pariuri

Agenția Națională pentru Sport (ANS) a admis că instituția a fost executată silit pentru o datorie către o casă de pariuri. În acest context, deputatul USR Brian Cristian i-a solicitat, în scris, premierului Marcel Ciolacu lămuriri pe această temă, dat fiind că Agenția funcționează în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului.

La începutul lunii septembrie, deputatul USR Brian Cristian a solicitat conducerii Agenției Naționale pentru Sport, structură rămasă după desființarea Ministerului Sportului, informații privind situația financiară a instituției. În răspunsul primit de la reprezentanții ANS se arată că au fost înstrăinate, în urma executării silite, șase autoturisme, contra sumei de 330.800 lei, pentru ca Agenția să-și achite datoriile către o firmă de pariuri sportive.

Cum conducerea ANS nu a explicat și cum s-a ajuns la această situație, deputatul USR i-a adresat astăzi o solicitare premierului Marcel Ciolacu pentru lămurirea situației.

„Într-o perioadă în care societatea civilă solicită reglementarea mai strictă a industriei jocurilor de noroc, faptul că statul român este dator unei agenții de pariuri vine ca o veste șocantă. Industria jocurilor de noroc trebuie să contribuie la bugetul de stat, nicidecum invers. În acest context, este necesar să fie prezentate publicului detalii cu privire la relația contractuală dintre Agenția Națională pentru Sport – sau fostul Minister al Sportului – și agențiile de pariuri”, precizează Brian Cristian.

Deputatul USR solicită să fie făcute publice, printre altele, obiectul contractului în urma căruia ANS a rămas datoare către firma de pariuri sportive, semnatarii contractului din partea statului, temeiul legal în baza căruia a fost încheiat contractul și obligațiile care nu au fost îndeplinite de ANS și au determinat executarea silită. Totodată, parlamentarul USR solicită să fie precizat dacă au mai existat și alte contracte încheiate de ANS sau de Ministerul Sportului cu agenții de pariuri.

„Sub conducerea lui Ciolacu au desființat Ministerul Sportului, l-au transformat în Agenție în subordinea Guvernului, iar acum se află într-o situație financiară execrabilă. Nu mai au bani nici de salarii, datoriile, penalitățile și dobânzile tot cresc, au rămas fără mașini și au fost executați silit de o casă de pariuri. Asta înseamnă sportul sub pixul lui Ciolacu!”, afirmă Brian Cristian.

GlasulMM
GlasulMM