Despre țigări, alcool și droguri cu elevii din Ulmeni și Cicarlău

Cu toate că se apropie vacanța, activitățile preventive făcute de polițiștii maramureșeni continuă în rândul elevilor. Asta cu atât mai mult, pentru că este perioada premergătoare petrecerilor, care sunt asociate cu consum de alcool, tutun și în ultima vreme, tot mai mult, și cu droguri.

„Mesajul polițiștilor de prevenire a cuprins atât informații despre componenta consecințelor asupra sănătății fizice și mentale cât și despre componenta consecințelor sociale și penale.
Elevii au aflat despre cum este metabolizat alcoolul de către organism, despre reacțiile pe care le pot avea sub influența alcoolului, despre infracțiunile pe care le pot comite sub influența alcoolului și a drogurilor, despre infracțiunile pe care le pot comite fiind dependenți de aceste substanțe, precum și despre modalitățile prin care pot evita aceste comportamente.

Viața este plină de provocări și de tentanții. Fiecare persoană experimentează pe parcursul vieții succesul și eșecul și fiecare persoană are modul propriu de a face față atât succesului cât și eșecului. Uneori alegem să bem de bucurie, alteori de necaz. Uneori ne drogăm din curiozitate, alteori din cauza problemelor cu care ne confruntăm. Soluția ideală ar fi să fim educați din punct de vedere emoțional în așa fel încât să facem alegeri sănătoase, atât pentru binele nostru cât și al celor din jurul nostru”, transmite IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh