DIALOG SOCIAL – Pensionarii și sindicatele din Maramureș cer parlamentarilor schimbarea unor legi

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder a convocat ieri, 3 februarie, Comisia de Dialog Social a județului Maramureș alături de subprefecții Enikö-Erzsébet Krizsanovszki și Fiorela-Crina Chilat.

Stauder precizează că la întrunire au fost invitați membrii Comisiei de Dialog Social respectiv ai serviciilor publice deconcentrate și patronatelor, reprezentanți ai Uniunii Sindicale Teritoriale ,,Cartel Alfa’’ – filiala Maramureș, Sindicatulului Liber din Învâțământ afiliat Confederației Sindicatelor Democratice din România, Confederației Sindicale Naționale ,,Meridian’’, Blocului Național Sindical și CNSLR Frăția. De asemenea, au fost prezenți și parlamentarii aleși ai județului Maramureș.

„Discuțiile purtate au vizat solicitările concrete formulate de sindicate, cu privire la modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aplicarea în integralitate a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, normativele de încadrare a personalului nedidactic și salarizarea acestora, măsurile legislative pentru reducerea migrației tinerilor, respectiv măsuri suplimentare de sprijin pentru fermierii români.

Este îmbucurător faptul că în urma acestor discuții s-au stabilit o serie de măsuri și modificăril legislative clare și totodată necesare, mai multor categorii profesionale. Toate acestea vor avea un impact socio-economic pozitiv pe termen lung și vor duce la soluționarea unor probleme a căror rezolvare a fost amânată prea mult timp”, a declarat Rudolf Stauder.

Marcel Șerban

dh
dh