DIN 1 NOIEMBRIE. Produsele pentru care va fi obligatorie raportarea stocurilor în Maramureș

Direcția pentru Agricultură Maramureș vine cu o serie de noutăți. Astfel, din 1 noiembrie 2023, operatorii economici din domeniile de activitate de producție agricolă, depozitare, procesare și comercializare a produselor agricole și alimentare prevăzute în lege au obligația de a furniza către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale date statistice de evidență a stocurilor la aceste produse, o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă.

Există un sistem electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România – SERSPAR, care poate fi găsit pe site-ul MADR. Produsele pentru care există obligația furnizării de date statistice de evidență a stocurilor sunt legume-fructe, cereale și produse pe bază de cereale, semințe de oleaginoase și produse pe bază de oleaginoase, leguminoase furajere, semințe certificate (cereale, orez, oleginoase și proteaginoase), carne și produse din carne, lapte și produse din lapte.

Aici mai adăugăm produse de morărit și panificație, produse prelucrate, procesate, conservate din legume-fructe, grasimi și uleiuri, apă, inclusiv apă minerală naturală, apă de izvor, orez, plante aromatice, sare, condimente, ceaiuri, zahăr, miere și drojdie.

Marcel ȘERBAN

dh
dh