DISTRACȚIE DE RUSALII. Concert susținut de Ștefan Hrușcă

Cu ocazia minivacanței de Rusalii, de care se bucură în primul rând bugetarii și mai puțin angajații din mediul privat, băimărenii se vor bucura de mai multe concerte, alături de alte activități culturale.

Astfel, în perioada 4-5 iunie, se vor desfășura Zilele Culturale, după următorul program:

Duminică, 4 iunie 2023

Ora 12:00 – Expoziția de atestat a absolvenților Colegiului de Arte, specializarea Arte Plastice, va fi deschisă la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor. Programul de vizitare este în perioada 4-30 iunie 2023, miercuri, joi și vineri între orele 10:00 – 18:00, și sâmbăta și duminica între orele 12:00 – 20:00.

Expoziția „Ziua Artistului Plastic Băimărean” poate fi vizitată la Centrul de Artă Contemporană de la Colonia Pictorilor, cu aceleași ore de vizitare menționate anterior.

Ora 16:00 – Colegiul de Arte Baia Mare – recital de muzică de cameră, la Muzeul Satului

Ora 17:00 – Centrul Vechi – spectacol de folclor și muzică medievală susținut de Grigore Leșe și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. Printre invitați – Dumitru Dobrican și Dănțăușii din Groși, Andreea Ghitiu, Diana Topan, Gabriela Ardusătan, Aida Lihet, Natalia Cozma, Denis Cupșe, Cătălin Stan, Alexia Mance, Ghiță Breban, Bianca Latiș, Livia Neag, Dragos Dăncuș și Coconii Maramureșului.

Ora 19:00 – Festivalul Internațional de Film de Foarte Scurt Metraj Tres Court – proiecție de filme cu tematica „Selecția documentară”, la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor.

Ora 20:00 – Concert folk Ștefan Hrușcă în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

Ora 21:00 – Spectacolul recital „Romanța Anonimilor” de Ion Minulescu, susținut de Teatrul Ararat în Piața Cetății.

Luni, 5 iunie 2023

Ora 13:00 – Recital de canto clasic, canto muzică ușoară și canto tradițional, în care Orchestra de muzică populară „Fisculașul” de la Colegiul de Arte Baia Mare va impresiona publicul la Muzeul Satului.

Ora 17:00 – Concert de muzică de promenadă susținut de Fanfara Municipală Baia Mare în Parcul Public Central

Ora 18:00 – Orchestra Simfonică a Municipiului Baia Mare va oferi un concert extraordinar de muzică clasică în Centrul Vechi. Soliști sunt Lorena V. Puican (soprană), Alexandra Leșiu (mezzosoprană), Mădălin Claudiu Băban (bariton) și Eusebiu Huțan (tenor)

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA