Dosare penale întocmite de polițiștii maramureșeni pentru mai mulți șoferi

Polițiștii din întreg județul au acționat, în această minivacanță de Mica Unire, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și, totodată, pentru identificarea șoferilor care comit infracțiuni rutiere.

„La data de 21 ianuarie, Serviciul Rutier Maramureș, polițiști ai Secției 1 Groși și ai Secției 5 Ocna Șugatag au oprit pentru control pe D.N. 18 (strada Rândunelelor din Vișeu de Sus și în Ferești) trei autoturisme, conduse de trei bărbați de 17, 34 și 47 de ani din Coltău, Strîmtura și Săliștea de Sus. Testat alcoolscopic, etilotestul a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto de 47 de ani. În celelalte două cazuri, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 17 ani și bărbatul de 34 de ani nu dețin permis de conducere. Totodată, unul dintre aceștia, solicitat de polițiști să fie testat cu aparatul etilotest, a refuzat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, precizează IPJ Maramureș.

Apoi, în noaptea de 22 ianuarie, polițiștii băimăreni și sigheteni au depistat în trafic, circulând pe bulevardul Independenței din Baia Mare și pe strada Alexandru Ivasiuc din Sighet, doi șoferi de 31, respectiv 50 de ani din Șomcuta Mare și Sighetu Marmației, care au condus autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit unei informări transmise de polițiștii maramureșeni, în urma testării cu aparatul etilotest, au rezultat valori de 0,43 și 0,77 mg/ l alcool pur în aerul expirat, ambilor fiindu-le recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Marcel Șerban

Ştirile de ultimă oră, disponibile pe email

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi stiri pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *