Drumeție în mediul montan cu 30 de copii de la Școala 1 din Cavnic

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic au participat, în data de 27 aprilie, în cadrul programului ,,Școala Altfel”, la o drumeție în mediul montan cu 30 de copii din cadrul Școlii Generale nr.1 din Cavnic, alături de cadre didactice și părinți. Potrivit Jandarmeriei Maramureș, pe parcursul acestei activități au fost prezentate mai multe teme de interes despre respectarea mediului înconjurător, orientarea în teren după indicii din natură. Elevii au aflat și care este rolul Jandarmeriei Montane.

„Aceste întâlniri urmăresc, în special, prevenirea delincvenței juvenile, dar și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial. La sfârșitul acțiunii, copiilor le-a fost montată o tiroliană care se  folosește pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate, aceștia folosind-o însă doar pentru amuzament”, a anunțat Jandameria Maramureș.

Jandarmii maramureșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare.

Marcel ȘERBAN

dh
dh