DRUMURI JUDEȚENE. Maramureșul își va putea asigura deszăpezirea, în regie proprie

Consiliul Județean Maramureș depune spre finanțare un proiect în valoare de 5 milioane de euro, prin Programul Regional Nord-Vest, prin care vor fi achiziționate echipamente necesare pentru întreținerea drumurilor județene din județ. Noile dotări vor permite, de asemenea, ca, de anul viitor, deszăpezirea să fie realizată în totalitate în regie proprie.

”Este vorba de un proiect prin care vom achiziționa, 11 autobasculante dotate cu placă frontală, lamă de deszăpezire și distribuitor material antiderapant, mașină de marcaj rutier pentru aplicarea de vopsea, pentru drumurile județene, fie că vorbim de treceri de pietoni sau de marcajele rutiere obișnuite, mașină multifuncțională dotată cu braț multifuncțional lateral, plus lamă de zăpadă, dispozitiv de împrăștiere material antiderapant solid, măturătoare frontală, dispozitiv toaletare arbori și freză de zăpadă, patru bucăți. Vor mai fi achiziționate Echipamente pentru reparații în straturi succesive, acestea sunt pentru reparații rapide a fisurilor în stratul de uzură care pot apărea pe drumurile județene din Maramureș.

Am avut o serie de analize care au trebuit făcute la nivel de siguranță rutieră pe drumurile județene din Maramureș. Prin acest proiect vom avea toate dotările necesare, astfel încât să puteam realiza toată deszăpezirea, în regie proprie începând cu anul viitor. De asemenea vom avea utilaje pentru toaletarea copacilor, pentru curățarea șanțurilor, pentru tuns iarba pe marginea drumurilor județene și pentru reparații și aranjarea acostamentelor sau marcarea drumurilor județene.

Odată ce am început marcarea drumurilor județene, de anul trecut și pe o parte și pe cealaltă, și pe mijloc, deja schimbă foarte mult aspectul drumurilor și crește siguranța rutieră. Odată ce vom avea utilajele noastre și pe acest capitol lucrurile vor putea funcționa mult mai ușor, iar Societatea de Drumuri și Poduri va putea lucra în regie proprie mai eficient și mai rapid.

Acest proiect este o cofinanțare de doar 2% de 500.000 lei. Practic, noi vom realiza prin CJ aceste achiziții de utilaje, care vor fi date în exploatare spre Societatea de Drumuri și Poduri Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA