Elevii din Mireșu Mare și Lucăcești au depănat povești de Crăciun alături de poeți

Elevi din Mireșu Mare și Lucăcești s-au întâlnit zilele acestea cu poeții Carmena Felicia Băințan, Aurelia Oancă și Iacob Oniga, în cadrul unui proiect educațional numit ”Povești la gura sobei”. Dacă elevii pregătiți de dascălii Ana și Gelu Dragoș, Lucia Pop i-au colindat pe invitați, și ei, la rândul lor, au fost colindați de cantautorul Eugen Marchiș.

Poveștile la care a participat și directorul școlii prof. Dorel Merciu au adus în atenția tinerilor participanți emoțiile cu care se aștepta odinioară Crăciunul, cum se făceau pâinea și cozonacii în cuptor, cum se duceau la școală în opinci, când iernile erau atât de minunate, nu lipsea zăpada, iar poveștile erau ascultate la gura sobei. Gazdă a întâlnirii a fost bibliotecar Ruxandra Elisabeta Mogoș, care a organizat, cu acest prilej, un stand cu cărțile poeților prezenți și o mini-expoziție de Crăciun în Centrul de Documentare și Informare.

Consilierul educativ, prof. înv. primar Ana Dragoș, a mărturisit:  „Oamenii sunt tot mai ocupaţi, s-au îndepărtat de lumea cărţilor, iar televizorul, calculatorul, internetul au devenit pentru ei cele mai importante surse de informaţie, făcând tot mai rar sau deloc „gestul” de a citi o  carte, de a intra într-o bibliotecă, într-o librărie, de a-şi construi o bibliotecă proprie. Faptul că interacționează cu scriitorii contemporani este un privilegiu pentru noi și o apropiere palpabilă de lumea cărților”.

mg
mg