EVENIMENT DE AMPLOARE. 200 de elevi și 50 de profesori au participat la concursul interjudețean ”Față-n față cu adevărul”, un proiect al Liceului ”Racoviță” Baia Mare

Sâmbătă, 20 aprilie, a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Concursului interjudețean de referate și comunicări științifice ale elevilor la matematică și informatică ”Față-n față cu adevărul”, un proiect de tradiție al Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

”Acest concurs a oferit contexte și oportunități valoroase pentru elevi, fiind un moment de învățare și exersare a cunoștințelor și abilităților, a stimulat creativitatea atât a elevilor, cât și a profesorilor, prin muncă colaborativă. A fost un eveniment de amploare la care au participat 200 de elevi coordonați de 50 de profesori din unități școlare ale județului Maramureș, dar și din județele Cluj și Sălaj”, a punctat prof. Valeria Mic, directorul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: secțiunea Matematică – pentru  filiera teoretică si tehnologică, secțiunea Informatică – pentru nivel gimnazial și liceal și secțiunea Hackathon – o secțiune inovatoare și inedită, tot pentru nivelul gimnazial și liceal. În urma desfășurării acestui concurs, cei mai buni elevi au fost recompensați cu 31 de premii și 11 mențiuni.

”Toți elevii prezenți în concurs au avut o experiență importantă pentru parcursul lor educațional, o oportunitate de dezvoltare și creștere personală pentru că au răspuns unor noi provocări, pentru că au avut curajul să-și depășească limitele. Mulțumim partenerilor care pe parcursul tuturor celor 21 de ediții i-am avut alături, Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și Consiliului Județean Maramureș cu a cărui sprijin financiar am oferit un cadru competițional la standarde înalte”, a adăugat prof. Valeria Mic, directorul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare.

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica