EVENIMENT DE AMPLOARE. Baia Mare va găzdui Campionatul Mondial de Orientare

Campionatul Mondial de Orientare 2023 va avea loc pentru a doua oară în România, după 27 de ani, în municipiul Baia Mare. În acest sens, astăzi, 24 februarie, Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, a avut o întâlnire cu Ionuț Patraș, președintele Federației Române de Orientare.

Discuțiile s-au concentrat pe organizarea Campionatului Mondial de Orientare pentru Tineret, care se va desfășura în perioada 2-9 iulie. Este pentru a doua oară când acest campionat are loc în România, prima oară fiind organizat în 1996, în Vâlcea. Evenimentul este unul de amploare, fiind cel mai important eveniment de orientare organizat în România. În Baia Mare se află unul din cele mai mari centre de orientare din țară, iar acest lucru a fost unul din factorii principali în alegerea municipiului reședință de județ pentru desfășurarea campionatului.

”Faptul că se va desfășura Campionatul Mondial de Orientare la noi, în județ, este o realizare extraordinară, iar Consiliul Județean Maramureș susține organizarea acestui eveniment, care va pune Maramureșul pe harta marilor competiții sportive”, a transmis Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliului Județean Maramureș.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial de Orientare 2023 regăsiți pe site-ul oficial www.jwoc2023.ro.

Mircea GRIGOR

mg
mg