
EVENIMENT. O seară de jazz, sub cerul liber, la Preluca Nouă
Pe 28 iunie 2025, Asociația One Sound (organizatorul One Jazz Festival) și Preluca Sunray – Glamping&Camping organizează o seară magică de jazz, sub cerul liber, alături de Edina Quartet – un ansamblu care îmbină eleganța clasică cu vibrațiile moderne ale jazzului contemporan.
Locație: Preluca Sunray, Preluca Nouă, Maramureș – un colț de natură și liniște, perfect pentru muzică bună
Ora: 18:30 Pregătiți-vă pentru o experiență sonoră de excepție, într-un peisaj de poveste.
Quartetul este o formație de muzicieni, cu background divers și interes special pentru jazzul standard și experiment, compusă din: Edina Fodor – voce, Andrei Voica Diximus- vibrafon, Călin Nistreanu- chitară bass, Cserey Csaba Csabcsi – baterie. Edina Fodor a revenit în România după șase ani petrecuți în Marea Britanie, unde a studiat Jazzul standard. În 2015 si-a infiintat formatia Edina Quartet cu care a participat la diverse festivaluri, devenind o prezență empatică și apreciată pe scena jazzului clujean, aducând publicului interpretări intime și pline de rafinament. Anul acesta va sărbători 10 ani de la înființarea formației sale, continuând să exploreze noi dimensiuni ale jazzului.
Cserey Csaba, cunoscut de toată lumea ca Csabcsi, este unul dintre cei mai mai buni percuţionişti din România, cu o carieră muzicală impresionantă de peste 50 de ani. A cântat pe aceeași scenă cu cei mai mari interpeți de jazz din țară, iar proiectele lui solo acustice sunt foarte apreciate atât la noi, cât și în străinătate. Din 1997 și-a lansat primul single “Marșul tobelor” cu un mare succes la public. În 2002 îl cunoaște pe Harry Tavitian, cotat ca fiind unul dintre cei mai valoroși pianiști de jazz din România, cu care începe o colaborare fructuoasă, cu numeroasa concerte în țară și în străinătate. În 2004 cântă în turnee în țară și în străinătate cu pianistul Johhny Răducanu, considerat cel mai important și cel mai iubit exponent al jazz-ului românesc, supranumit și “Mr. Jazz of Romania”.
Vibrafonistul Andrei Voica, cunoscut ca Diximus, și-a început călătoria muzicală la 7 ani, studiind pianul iar la 12 ani, s-a orientat spre instrumentele de percuție. Deși a avut o pregătire muzicală clasică, Diximus a dezvoltat devreme un interes pentru jazz și improvizație. A absolvit licența și masteratul la secția de percuție a Universității de Vest din Timișoara și a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca.
Călin Nistreanu e originar din Chișinău, a studiat vioara la Academia de Muzică Gheorghe Dima. Colaborează activ cu filarmonicile din Sibiu și Satu Mare, este membru al Orchestrei Romane de Tineret, participa în turnee prin Europa și Asia iar în paralel cu vioara, studiază la violă, chitară bass, aranjament orchestral. Muzica unește!