EXCLUSIVITATE. Oprah, Cher și Madonna – următoarele vedete pe lista designerului băimărean Lorand Coza și a americancei Mary Feola

În lumea fascinantă a modei și creației vestimentare, prietenia dintre băimăreanul Lorand Coza și Mary Feola, o cetățeancă americană stabilită în New Jersey, a devenit calea către succes pentru compania lor, ”Pretty Excuses”. Acești doi artiști talentați și-au unit forțele pentru a crea nu doar haine, ci adevărate opere de artă vestimentară. Povestea lor a atins apogeul odată cu recenta colaborare cu Priscilla Presley, o personalitate iconică și fermecătoare. Într-un interviu exclusiv pentru Glasul Maramureșului, Lorand și Mary dezvăluie culisele procesului creativ și cum au reușit să creeze două ținute impresionante pentru această legendă vie.

  • ”întâmplarea a făcut ca ea să fie cazată la același hotel cu noi”

Reporter: Împreună ați reușit să realizați două ţinute pentru distinsa şi fermecătoarea Priscilla Presley. Cum ați ajuns să o cunoașteți?

Lorand COZA: Priscilla a fost mereu un icon și un model de urmat pentru mine. Eleganța și stilul ei, pe care l-am studiat de când eram mic, m-au făcut să devin un fan.

Mary FEOLA: Eu am fost fan Elvis Presley dintotdeauna. Am aflat din presă ca Priscilla va face un turneu în America, numit “O seară intimă cu Priscilla Presley”, și că urmează să aibă un show un New York. Fiind aproape de casele noastre, noi locuind în New Jersey, am decis să cumpărăm bilete și să mergem să o vedem live.

L.C.: Pe lângă biletele cumpărate, am achiziționat și bilete pentru “meet&greet”, adică posibilitatea de a da mâna cu Priscilla și să faci o poză cu ea după spectacol. Noi ne-am pregătit de dinainte cu două ținute, special făcute pentru ea și am vrut să i le dăruim.

M.F.: Dar norocul, întâmplarea a făcut ca ea să fie cazată la același hotel cu noi. Am văzut-o la masă, în recepția hotelului și ne-am îndreptat spre ea s-o cunoaștem și să-i propunem o colaborare.

R.: Cum vi s-a părut s-a părut Priscilla Presley?

M.F.: Priscilla este o personală foarte sociabilă și amabilă. Ne-a tratat cu mult bun simț și respect.

L.C.: În plus, este o femeie foarte frumoasă. La 78 de ani, arată impecabil. Și-a păstrat frumusețea și farmecul după atâția ani petrecuți în lumina reflectoarelor.

  • ambele ținute au fost purtate în turneul american

R.: Ce v-a inspirat în realizarea celor două ţinute?

M.F.: Înainte să concepem ținutele pentru ea, ne-am documentat puțin, căutând poze cu cele mai recentele apariții ale ei, de la Globurile de Aur si premiile Emmy.

L.C.: De asemenea, știam că ea preferă să poarte negru. Este un trade mark pentru ea. Mereu alege ținute sobre, în culori închise.

R.: Mai exact, ce ați realizat pentru Priscilla Presley, costume deux pieces sau despre ce e vorba?

L.C.: Atât eu, cât și Mary am realizat câte un deux pieces negru. Cel făcut de mine, în stilu-mi caracteristic, puțin mai avangardist și neobișnuit. Am cusut manual detalii prețioase din metal.

M.C.: Creația mea a fost tot un deux piece, mai clasic. Am cusut manual pietre strălucitoare care au transformat ținuta într-un show stopper.

R.: Care a fost reacţia Priscillei Presley când a văzut rezultatul final?

M.F.: Priscilla a fost foarte impresionată de migala și creativitatea de care am dat dovadă în procesul creației ținutelor ei. Se vedea pe chipul ei că îi plac și ne-a rugat să i le dăruim.

L.C.: Chiar ne-a întrebat dacă poate să poarte una dintre ținute, în acea seară, pe scenă, la show-ul pe care îl avea în New York.

R.: Ce sentimente v-au încercat în momentul în care vi s-a spus că Priscillei Presley i-au plăcut creaţiile voastre?

L.C.: Fericire pură!

M.F.: Am plâns amândoi de fericire!

R.: Știți cumva pentru ce evenimente au fost solicitate cele două creaţii?

M.F.: Ambele ținute au fost purtate în cadrul turneului ei american.

  • ”vrem să realizăm ținute pentru: Oprah, Cher, Madonna”

R.: Cum v-ați cunoscut voi doi și cum ați ajuns să colaborați?

L.C.: Acum doi ani am locuit pentru o perioadă într-un orășel micuț, la ocean, în sudul North Jersey. Acolo locuiește Mary. La vremea aceea, căutam o croitoreasă care să mă ajute să realizez creațiile mele. Am postat un mesaj pe un grup local și cineva mi-a recomandat-o pe Mary. Așa ne-am cunoscut și am avut o chimie extraordinară.

M.F.: De atunci și până acum, suntem de nedespărțit, ne încurajăm unul pe celălalt și dăm viață celor mai îndrăznețe creații vestimentare.

R.: Aveți în plan pentru viitor să realizați ţinute şi pentru alte vedete internaţionale?

L.C.: Da, avem vise mari cu brandul nostru “Pretty Excuses”. Vrem să realizăm ținute pentru: Oprah, Cher, Madonna.

M.F.: Suntem doi visători, dar și realiști în același timp. Știm ca munca noastră asiduă va fi răsplătită.

R.: De-a lungul timpului, care au fost personalităţile cu care ați colaborat?

L.C.: Cât timp am locuit în România, am îmbrăcat vedete ca: Inna, Andreea Marin, Antonia, Ștefan Hrușcă, Florin Salam și mulți alții.

  • ”pregătim o mare surpriză: o linie vestimentară pentru o celebritate din America”

R.: Cu cine a fost cel mai plăcut să lucrați? Dar cel mai dificil?

M.F.: Pentru mine, a fost prima colaborare cu o vedetă. Însă eu sunt specializată în realizare de ținute de evenimente. Pot să spun că soacrele mari și mici sunt cele mai dificil de mulțumit. Chiar și în America (râde, n.r.).

R.: În prezent cu ce vă ocupați?

L.C.: Eu studiez și am un diferite joburi scurte care mă ajută să supraviețuiesc. Sper și visez la ziua în care voi trăi doar din hainele pe care le facem.

M.F.: Eu sunt asistent medical de meserie, încă mai profesez. Moda a fost mereu marea mea pasiune, așa că le îmbin perfect pe amândouă.

R.: Ce v-ați propus pentru 2024?

L.C.: Pregătim o mare surpriză. O linie vestimentară pentru o mare celebritate din America. Dar toate la timpul lor.

M.F.: Ne concentrăm să ne extindem vânzarea creațiilor noastre vestimentare în mai multe magazine din America. Deocamdată, vindem doar în două magazine de designeri din New Jersey. Însă vrem să ne extindem în New York și Los Angeles.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica