FACULTATE MEDICINĂ. Asistenții de farmacii vor studii superioare în Baia Mare

Odată ce în Baia Mare va fi deschisă Facultatea de Medicină care va pregăti într-o primă fază asistenți medicali, oficialii Colegiului farmaciștilor Maramureș spun că-și doresc ca și acest segment al asistenților de farmacie să poată beneficia de cursuri de pregătire și perfecționare, la nivel universitar.

Pandemia a fost un exemplu clar în care asistenții de farmacie au fost non-stop la datorie, pentru a asigura tratamentul bolnavilor, în ciuda condițiilor riscante de lucru.

”În județul Maramureș avem un număr de 200 de farmacii în care lucrează zilnic doi-trei până la 4 asistenți de farmacie. Aceștia reprezintă o parte foarte importantă a muncii noastre. Într-adevăr actul medical se desfășoară la nivelul spitalelor și al policlinicilor, dar este finalizat la nivelul farmaciilor comunitare de foarte multe ori.

Mi-ar face foarte mare plăcere dacă universitarii noștri de la UMF ”Iuliu Hațieganu” cărora o să le adresez o rugăminte, să se adreseze și acestui sector al nostru, destul de limitat, în care și noi avem nevoie de profesioniști de asistenți de farmacie bine pregătiți, dacă se poate cadre universitare de la Facultatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” pentru a avea un act farmaceutic corespunzător și la nivelul farmaciilor din județul nostru.

Cu siguranță farmacia comunitară nu ar funcționa la fel de bine dacă nu am avea asistenți de farmacie bine pregătiți, aici avem și noi o contribuție fiindcă primim în practică acești studenți care își desfășoară cursurile de pregătire profesională în cadrul farmaciilor comunitare”, a declarat Simina Timiș, președintele Colegiului Farmaciștilor Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA