FASHION. Tânăra băimăreancă Renata Mihaly și-a prezentat creațiile la cel mai mare eveniment de modă din România

Tânăra băimăreancă Renata Mihaly a participat recent la Iași, Romanian Fashion Week, un eveniment în cadrul căruia opt designere absolvente ale Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și-au prezentat creațiile masterale incluse într-un program de practică.

”Am participat pentru a treia oară la Romanian Creative Week, de data aceasta alături de alte șapte studente din grupul de masterat din cadrul Universității de Artp și Design din Cluj-Napoca. Este o onoare, de fiecare dată, să îmi prezint creațiile la cel mai mare eveniment de modă din România”, a punctat Renata.

Cu această ocazie, tânăra din Baia Mare a promovat cu mândrie, prin creațiile sale vestimentare, portul tradițional rrom.

”De fiecare dată, prezint teme despre istoria rromilor, cultură, tradiții, simboluri, obiceiuri. Pentru această colecție am folosit materialele plisate tradiționale, aduse în contemporan, iar ca și simbol am introdus steagul rromilor (tip broșă, croșetată), roata cu cele 16 spițe, care reprezintă rezistența rromilor în timp, cerul și pământul”, a explicat Renata Mihaly.

Pentru această prezentare, tânăra a realizat atât ținute feminine, cât și masculine, cu elemente reprezentative culturii rrome aduse într-o zonă modernă.

Prezentările celor opt tinere sunt incluse într-un program masteral de practică, în cadrul căruia echipele Departamentului modă-design vestimentar UAD Cluj-Napoca și ale brandului internațional Irina Schrotter colaborează din 2017.

Maria STOICA

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica