FOTO MARAMUREȘ. Noi dotări pentru depistarea șoferilor drogați

Polițiștii rutieri au primit noi dotări, care le vor permite depistarea în trafic a șoferilor care urcă drogați la volan. Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș au fost achiziționate patru aparate noi de testare antidrog, care au fost predate IPJ Maramureș.
”Am achiziționat și am predat patru dispozitive de testare antidrog polițiștilor maramureșeni. Nu stau pe gânduri nici eu, nici colegii mei din Consiliul Județean, când ni se solicită ajutorul pentru siguranța și protejarea maramureșenilor! Cu aceste sisteme, polițiștii au resursele necesare pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan sub influența drogurilor și pun în pericol participanții la trafic. Luptăm împreună pentru creșterea siguranței rutiere, reducerea numărului de accidente și victime, respectiv descurajarea celor care se urcă la volan sub influența substanțelor psihoactive.
Când Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș ne-a solicitat sprijinul, am făcut imediat demersurile necesare pentru achiziția diapozitivelor de depistare a drogurilor, mai ales că acestea nu au reprezentat o investiție majoră, costul total fiind de 66.000 de lei, însă impactul pe care îl vor avea este de neprețuit. Aparatele sunt marca Drager 5000, care analizează repede și cu acuratețe proba prelevată pentru identificarea consumului mai multor tipuri de droguri extrem de periculoase. Aparatul permite identificarea a 8 clase droguri: amphetamina, metamphetamina, opiacee, cocaina, benzodiazepan, canabis, metadona și ketamina.
Îl felicit pe comisarul șef de poliție Ilea Constantin, împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, dar și pe polițiștii care se află permanent în slujba cetățenilor. Le mulțumesc din suflet și colegilor mei din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Împreună facem totul pentru siguranța maramureșenilor! Un alt aparat pentru depistarea substanțelor psihoactive în sânge și urină va fi achiziționat și folosit de Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, tot cu resurse financiare alocate de Consiliul Judeţean Maramureş.
Pentru a combate consumul de substanțe psihoactive, nu este suficient să testăm conducătorii auto. Derulăm și susținem permanent campanii de prevenție și conștientizare a riscurilor pe care le implică consumul de substanțe psihoactive, în parteneriat cu actori ai Teatrului Municipal Baia Mare și cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, la nivelul unităților de învățământ din Maramureș și prin piese de teatru jucate la Teatrul Municipal Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA