FOTO PERFORMANȚĂ. “Jandarmul de onoare al anului” este pentru prima dată o femeie și e din Maramureș

Performanță deosebită reușită de o jandarmeriță din Maramureș. Andrada Văideanu, încadrată la detașamentul din Baia Mare, a obținut distincția de ”Jandarmul de onoare al anului”, desemnată la nivel național. Premiera o reprezintă și faptul că este pentru prima dată când o femeie primește această distincție.

”În cadrul activităților festive prilejuite de sărbătorirea a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, a avut loc și ceremonialul de premiere a jandarmilor care s-au remarcat în plan profesional prin merite deosebite. Marea surpriză a acestui an a fost că distincția “Jandarmul de onoare al anului” a fost conferită, în premieră, unei femei – colegei noastre, plutonier adjutant Andrada Văideanu, încadrată la Detașamentul Mobil Baia Mare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

“Nu am mai fost așa emoționată de când am devenit mamă”, a mărturisit colega noastră după primirea distincției.
Andrada a fost recompensată pentru contribuția majoră pe care și-a adus-o în luna martie, când, în cadrul unei misiuni legate de un furt dintr-un supermarket, ajutată de intuiția feminină, a reușit să identifice un pedofil care întreținea de mai mult timp relații sexuale cu cei trei minori care îl însoțeau. Colega noastră spune că în acest caz au ajutat-o mult experiența de peste 19 ani în domeniul ordinii publice, dar și faptul că fiind mamă a trei copii, a intuit pericolul situației. Felicitări, Andrada, și îți mulțumim că ne reprezinți cu mândrie în rândul jandarmilor de onoare!”, transmit oficialii IJJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA