FOTO/VIDEO. Activitățile dedicate Zilei Poliției Române, un real succes în Baia Mare

Centrul Vechi din Baia Mare a fost astăzi plin de elevi și preșcolari cu ocazia Zilei Poliției Române. Activitățile au început de la ora 11.00, iar cei prezenți au putut admira o miniexpoziție cu tehnică din dotarea polițiștilor. Au fost organizate și standuri de prezentare cu elemente din activitatea Serviciilor Rutier, Criminalistic și Acțiuni Speciale. Au fost prezentate publicului și autospecialele folosite de polițiști în activitățile de serviciu, iar, pentru bucuria celor mici, au venit și prietenii patrupezi care ajută în misiunile operative.

”Într-adevăr, a devenit deja o tradiție ca pentru aniversarea Zilei Poliției Române, polițiștii maramureșeni să fie înconjurați de copii, indiferent de vârstă. Azi, așa cum au promis, polițiștii s-au întâlnit cu zeci de copii interesați să descopere tainele acestei profesii. Mascații, tehnicienii criminaliști, polițiștii rutieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au expus tehnica din dotare și au discutat cu copii, iar polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei de prevenire le-au oferit câte un mic dar, asezonat cu sfaturi preventive.

Atracțiile copiilor au fost ofițerii patrupezi VIS și RICKY, alături de conductorii lor și motocicleta Biroului Rutier Baia Mare. Provocarea principală pe care au expus-o polițiștii rutieri și Centrul de Evaluare și Consiliere Antidrog au fost ochelarii care simulează starea de ebrietate și a consumului de substanțe interzise. Totodată, o misiunea grea pentru polițiștii Biroului Siguranța Școlară a fost desemnarea unui câștigător a celei de-a doua ediție a concursului de desene „Gânduri pentru polițiști”. Zeci de desene au trecut prin mâinile polițiștilor, iar cele mai reprezentative au fost premiate la Ziua Porților Deschise”, transmite IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA