FRONTIERĂ. Ghanez depistat cu permis auto fals

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat un ghanez care avea un permis de conducere fals. Acesta s-a prezentat în data de 21 aprilie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din România. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina.

„La solicitarea colegilor noștri, acesta a prezentat la control și un permis de conducere, având însemnele autorităților din Republica Ghana. În urma verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat la control nu este un document autentic, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond.

În legătură cu cele constatate, cetățeanul în cauză a declarat că nu are cunoștință despre faptul că permisul de conducere este fals. Acesta a menționat că ar fi pierdut permisul original și i-ar fi solicitat mamei sale să se adreseze autorităților din Republica Ghana pentru eliberarea unui nou permis de conducere. Ulterior  mama acestuia i-a trimis documentul solicitat prin intermediul unui curier”, arată ITPF Sighetu Marmației.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals,  urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Marcel ȘERBAN

(Foto: Arhiva Glasul)

dh
dh