GABRIEL ZETEA, președinte PSD Maramureș: ”Canalizare la standarde europene în comuna Bârsana”

Înființarea unui sistem de canalizare în comuna Bârsana a reprezentat cea mai mare presiune atât pentru operatorii economici, cât și pentru persoanele fizice și instituțiile din această comunitate arată deputatul PSD Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și candidatul social-democraților maramureșeni la președinția Consiliului Județean pentru alegerile din 9 iunie 2024.

După parcurgerea tuturor etapelor necesare, respectiv aprobări și avize, la data de 16 ianuarie 2024 a fost semnat contractul de finanțare pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” cu Ministerul Dezvoltării, suma alocată fiind de 22 de milioane de lei. În 2 aprilie, primarul Teodor Ștefanca a semnat ordinul de începe al lucrărilor pentru proiectul privind ,,înființarea rețelei de canalizare și stație de epurare în comuna Bârsana’’.

În prima etapă sunt stabilite lucrări pe întreg Drumul Județean (de la intrarea în localitatea Nănești și până la ieșirea din localitatea Bârsana), cât și instalarea stației de epurare și a celei de pompare. În etapa a doua este pregătit un proiect de extindere a rețelei de canalizare, iar după obținerea contractului de finanțare se va realiza întregul sistemul de canalizare care însumează o lungime totală de 44km. În Bârsana este unul dintre cele mai extinse sisteme de canalizare din mediul rural, de unde rezultă și complexitatea implementării acestui proiect.

Despre Teodor Ștefanca, prim-gospodarul comunei Bârsana, deputatul Gabriel Zetea a arătat că este unul dintre primarii foarte harnici din Maramureșul Voievodal. ”Personal, sunt foarte mândru de tot ce a realizat Teodor Ștefanca în Bârsana în aceste două mandate. Mă bucur că, în continuare, este candidatul PSD  Maramureș, alături de care venim cu încredere în fața alegătorilor, în 9 iunie, pentru a cere un vot de continuitate pentru proiectele din Bârsana”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidatul PSD Maramureș la președinția Consiliului Județean Maramureș.

 

GlasulMM
GlasulMM