GALA HOPE. Noi dotări pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență FOTO

Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a fost dotată cu aparatură medicală nouă. Printre achiziții, se numără inclusiv un tunel de fototerapie, care reduce foarte mult timpii de expunere ai nou-născuților cu icter, a precizat dr. Margareta Pîrvănoiu, medic șef al Secției de Neonatologie.

”Am primit două monitoare pentru funcții vitale, care sunt necesare pentru monitorizarea funcțiilor vitale a nou-născuților. Am mai primit trei pulsoximetre și un tunel pentru fototerapie, necesar pentru icterele neonatale, care necesită fototerapie.  Tunelul de fototerapie reduce foarte mult timpul de expunere în icterele severe patologice, la nou-născutul din terapie intensivă. Aparatura medicală a ajuns astăzi pe secție și s-a făcut procesul verbal de predare-primire”, a declarat dr. Margareta Pîrvănoiu, pentru Glasul Maramureșului.

Trebuie precizat că dotarea cu aparatură medicală a fost făcută din banii adunați la evenimentul caritabil Gala Hope, desfășurat în urmă cu un an, în colaborare cu Clubul Rotary Baia Mare 2005. Atunci s-a strâns suma de 40.000 de dolari, iar toți banii au fost folosiți pentru cumpărarea de noi echipamente necesare secției de nou-născuți.

 

Ana-Maria HOJDA

 

 

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA