GALERIE FOTO. Cum va arăta aquaparkul făcut de Consiliul Județean Maramureș?

Fișa de proiect a complexului de agrement Aquapark a fost făcută publică de către Consiliul Județean Maramureș. Investiția se adresează familiilor cu copii, tinerilor, cât și persoanelor în vârstă, dar mai ales turiștilor români și străini. Complexul de agrement este alcătuit dintr-o zonă de agrement exterioară și corpul principal Aquapark, având o capacitate de primire de 3.000 de persoane (2.000 la exterior și 1.000 la interior) pe zi pe timp de vară, din iunie până în septembrie, respectiv 1.000 de persoane (la interior) pe zi, în tot restul anului.

Potrivit fișei de proiect, zona de agrement exterioară cuprinde: trei bazine exterioare, un bazin de decelerare pentru ansamblu tobogane, spații comerciale, terenuri de sport, terase exterioare, spațiu verde. Zona acoperită cuprinde un corp principal „Aquapark” și construcții adiacente exterioare (recepție exterioară, grupuri sanitare exterioare, spații Comerciale), având o suprafață construită totală de 9.425,3 mp.

Construcțiile adiacente exterioare cuprind: cabină poartă, zona sezonieră de control – acces precum și zona de filtru sanitar dedicat zonei de agrement exterior și include filtru sanitar și zona de vestiar cu depozitare, 124 cabine de schimb și 932 dulapuri cu sistem de închidere individual. Suprafața estimativă este de 863 mp din care 543,1 mp deservesc o zona cu funcționalitate de alimentație publică de tip fast food (destinată închirierii, nu include dotări specifice) sau spațiu comercial general.

Cât privește corpul principal Aquapark, acesta are următoarele utilități: piscină interioara cu atracții (zonă hidromasaj), bazin interior de înot, piscină de tip „Baby Pool” destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani sub supravegherea părinților, piscină de decelerare pentru ansamblu tobogane de interior, piscină interioară exclusiv adulți, zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată, zonă alimentație publică/ comercială, zonă restaurant „a la carte”, zonă principală de control – acces precum și zona de filtru sanitar dedicat zonei de agrement interior și include: filtru sanitar și zona de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1.010 dulapuri cu sistem de închidere individual, conă administrativă și spații tehnice.

În timpul sezonului cald, din zona parterului, se va putea ieși către zona exterioară ce reunește activitățile specifice programului de aquapark, respectiv o serie de bazine: relax pool, wave pool, zonă tobogane, zonă pentru copii toate deservite de plaje dimensionate conform numărului de utilizatori, precum și terenuri de sport și spații verzi.

Perioada de execuție se apreciază ca fiind 28 de luni de la data autorizației.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica