GALERIE FOTO. Vezi cum va arăta aquaparkul din Baia Mare, pus în consultare publică

Până în 28 aprilie, entitățile implicate în dezvoltarea locală – structuri asociative, reprezentanți ai societății civile, mediul de afaceri etc. – sunt invitate de Primăria Baia Mare să analizeze documentația proiectului ”Complex de agrement acvatic Câmpul Tineretului”. Observațiile și recomandările vor fi prezentate cu ocazia dezbaterii publice, care va avea loc în data de 28 aprilie.

”În urma întâlnirii va rezulta o minută a acesteia realizată împreună cu entitățile implicate în dezvoltarea locală. Tot ca urmare a întâlnirii, participanții vor semna acordul de principiu pentru finanțare, cu scopul de a susține proiectul cu investiții complementare ulterioare. Susținerea se consideră acordată în cazul semnării acordului de către două treimi din cei prezenți la întâlnire. De asemenea, entitățile vor menționa numărul de investiții ulterioare identificate”, informează Primăria Baia Mare.

Potrivit proiectului, Complex de agrement acvatic Câmpul Tineretului va fi amenajat pe o suprafață de 32.684 mp. Capacitatea de deservire a complexului va fi de 1.500 persoane/ timp de vară, respectiv 400 persoane/ timp de iarnă.

Complexul va cuprinde: un corp principal, un corp depozitare deșeuri, un corp de alimentație publică, un bazin legătură interior-exterior, un bazin pentru copii, unul pentru adulți, un bazin de înot, zonă exterioară amenajată pentru 1.100 de șezlonguri/ scaune, teren de sport (beach volei), curtea de serviciu. Valoarea totală a investiției: 173.154.699,55 lei (aprox. 35 milioane de euro).

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica