GHINION. Când îți strici mașina cu un șofer fără asigurare și permis

Inconștiență maximă din partea unui tânăr de 19 ani care a ieșit pe drumul public pe un moped, fără să dețină permis de conducere și fără ca vehiculul să fie măcar înmatriculat.

Evident, a cauzat și un accident de circulație și a fost transportat de urgență la spital. Mai mult decât atât, polițiștii au stabilit că acesta era și băut. Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 22.00.

”Polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați cu privire la faptul că, pe podul din centrul comunei Poienile de Sub Munte, pe D.C. Cvasnița, a avut loc un accident de circulație soldat cu victimă. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un moped care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare, condus de către un tânăr de 19 ani din Poienile de Sub Munte, la efectuarea virajului la sânga de pe D.J. 187 Poienile de Sub Munte, pe D.C. Cvasnița a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, care era condus de către un tânăr de 20 de ani din Poienile de Sub Munte, dinspre D.C. Cvasnița – D.J. 187 Poienile de Sub Munte.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului, care a fost transportat cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero, respectiv conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, explică responsabilii IPJ Maramureș.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numitul tânărul de 19 ani, nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul condus nu este înmatriculat. În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA