GRAV. Posturi de poliție cu WC în curte. Nici Maramureșul nu face excepție

O serie de nereguli din cadrul posturilor de poliție au fost semnalate de Sindicatul Europol, la nivel național.

Printre altele, se atrage atenția asupra faptului că în continuare sunt situații în care posturile de poliție din mediul rural nu au nici măcar grupuri sanitare adecvate, ci WC-uri în curte.

”Realitatea cruntă cu care ne confruntăm este reprezentată de faptul că posturile de poliție din mediul rural nu au nici măcar astăzi autorizație sanitară de funcționare, nefiind racordate la sistemul de canalizare și alimentare cu apă curentă.

Iar pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale polițiștilor și a ne ridica la standardele Schengen, Bode a dat undă verde să fie înlocuite scândurile șubrede și putrezite ale WC-urilor din fundul curții posturilor de poliție. Și ca să nu credeți că ne batem joc sau facem mișto, aveți dovada anunțului postat pe SICAP unde IPJ Botoșani a primit undă verde să aloce 9000 lei pentru înlocuirea a 6 WC-uri”, spun oficialii Sindicatului Europol.

Toalete din lemn, vechi de zeci de ani sunt și-n Maramureș

Din păcate nici Maramureșul nu face excepție. Și la noi există astfel de posturi de poliție, în mediul rural, cu toalete vechi de zeci de ani.

”Sunt mai multe situații la posturile comunale de poliție. Spre exemplu, anul trecut s-au achiziționat toaletele ecologice pentru 6-7 posturi. Vă dați seama că aceste condiții sunt realmente improprii. Discutăm de condiții de muncă în care colegii mei nu au utilitățile minime necesare: apă curentă sau o toaletă cu dotările necesare de igienă.

În ultima perioadă au intrat foarte multe colege în sistemul nostru și după cum foarte bine știm este nevoie de o igienă superioară pentru doamne. Nu putem să le lăsăm să meargă la toalete în curte, făcute din scânduri care trenează de acum 60 de ani”, a declarat Ionuț Andrei Pop, președintele Europol Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

(Credit foto: Europol)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA